REVIEW ì Bimbo By Rin Ahmad



10 thoughts on “Bimbo By Rin Ahmad

  1. says:

    1 What do you think about all day?2 What occupies your mind most of the day?3 What do you think about while praying?4 What is distracting you while praying?5 What is the first thing you think about when you wake up in the morning?6 What is the last thing you think about when you sleep?7 What keeps you awake at night?8 What makes you cry?9 What are you most afraid of losing?10 What makes you most angry?11 What causes you the most pain in your life?Jawapan jujur Dani Ikram dalam buku cacatan dia buat Cik Pah mengalirkan air mata dalam tak sedar Sakit fizikal dan sakit emosi yang dia alami serentak bukan calang2 tanpa iman yang kuat Muka hensem habis herot macam alien penangan Bells Palsy Dia beruntung disaat Allah uji dia dengan sakit itu Dani dikelilingi ahli keluarga yang supportive Namun untuk dipadam api dendam yang membara di hati Elsuraya bukan mudah Hanya masa yang diberi untuk mendewasakan orang yang dicintainya menerima takdir menjadi yatim piatu pada usia remaja Bukan dia lelaki yang tidak bertanggungjawab tapi kisah sebenar disebalik kematian ibu bapa Elsuraya tiada langsung dalam radar pengetahuan Dani Insiden kemalangan ini turut menjadi teka teki sepanjang pembacaan Buat Cik Pah berdebar2 nak tahu kisah disebaliknya Yang tahu Azad adalah lelaki yang Elsuraya cukup benci dan dendamnya bertahun tahun tak padam Namun jika Azad tak bersalah tapi Dani yang patut dipersalahkan adakah dendam akan terlerai dilautan kasih?El Jangan cepat sangatDani Jangan serius sangatEl Jangan yakin sangatDani Jangan jual mahal sangatEl I'm a bimbo Remember?Dani I love bimboIf you dont want to be forgotten as soon as you are dead either write things that are worth reading or do things that are worth writing Benjamin FranklinI don't need a girlfriend That was before I need a girlfriend This is now I found one I drew my heart next to her nameItu sebab lambang love dilukis di pelan Elsuraya buat si gadis hangin satu badan Stage 1 yang berkelajuan 300kmjamYa tayyiba Ya tayyiba terngiang ngiang ditelinga Alhamdulillah Rasa bertuah pernah menjejakkan kaki ke tanah haram dan insya Allah akan mengunjungnya kembali Sebuah kisah penuh falsafah hidup untuk direnung dan diulang baca KL Manjung Teluk Batik Damai Laut Jepun Seoul Brunei Jeddah Mekkah Madinah DubaiIf we are capable to love unconditionally we are able to live happily and with gratefulJJCM RA buat bertambah lah list makanan yang Cik Pah nak cuba punah program diet atkins ku cheat day tak habis habis Kata Mai Cik Pah boleh pusing keliling apartment 8 kali Kata Cik Pah kipas angin saja yang berpusing okey ;PTamat pada jam 1159 pm


  2. says:

    Favourite book of the decadeThank you Rin Ahmad BIMBO is a treasure Takda part yg saya tak suka I devour every word written Stayed up all night on the eve of 2015 Worth every second spent Susah dah nak jumpa buku that can beat BIMBO untuk 12 bulan akan datang The journey of Dani Ikram and Elsuraya is so beautiful The lil journal entries about Bell's Palsy were so heart wrenching Made me cried buckets I learned something new thanks to you Dani Ikram you've beaten my Joe Jambul Lol The characters are so amazingly written Bacalah sepuluh kali pun which I did tak puas You've always been my favourite writer Ms Rin You'll remain to be so for years to come Hehe The best book from Rin Ahmad so far Sorry USDWe love ourselves even after we made so many mistakes So why do we hate others for one or two mistakes they have made? Thank you starting my new year with such a beautiful story I love BIMBO soo muchh with double o and double h I'm not good with reviews and it's very rare for me to give reviews But as this book hits so many right notes and being close to perfect so it's worth a try


  3. says:

    Hmmm Nak review tak nak yeHmmm Okey start with a couple of setbacks Dua je memang tak banyak The flashbacks which are a bit confusing and a few grammar glitches which most of the time i ignored because i love the storyline so muchThe rest I love it Every bit of itDani's insecurityElsuraya's insecurityAzad's gentleman's acceptance of what his family decides for him And his friendship with DaniAnd the one i love the most is how maybe just maybe Bell's palsy Dani yang mungkin menjadi kafarah dosa untuknya sebab mulut tu tak terjaga sebelum ni main cakap ikut sedap je That for me is deepAnd of course every place description is impeccable thank you writer


  4. says:

    What can I say?a masterpiece from Rin Ahmad will never disappoint the readersalthough entitled BIMBOit is definitely way oppositefull of knowledgeit is one of the best among all her novelsyou must get a copy of it todaydefinitely


  5. says:

    #14 2019One thing that I realised after rereading this for the nth time Dani Ikram never apologize for the cold bad treatments he give to Elsuraya after his dad Dr Ishak died What did he said? Oh just bukankah darjat suami lagi tinggi dari ibu bapa lepas mereka sudah berkahwin? I like Dani I consider him as my fave male character from Rin Ahmad However Dani Ikram and his ego? Uhm I don't think I like this side of himReview on April 17 2015Dah 5 bulan publish dah 3 kali khatam barulah dapat hidayah nak tulis review Nampak tak betapa susahnya nak hadam isi Bimbo ni? Heh Pada aku keseluruhan kisah Bimbo ni boleh diringkaskan dalam satu ayat uranBoleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui Al Baarah 216Kisah Elsuraya Dani dimulakan dengan scene Dani mem'bimbo'kan El dan El men'douchebag'kan Dani Siapa sangka Dani si douchebag tu rupanya klien bagi projek yang diuruskan Elsuraya? Dan siapa sangka Dani nak jatuh cinta dengan seorang bimbo?Tragedi hitam dalam hidup El menyebabkan dia berdendam Berdendam dengan pembunuh mama dan papanya Azad Dendam punya pasal El dengan selambanya mencalarkan kereta Azad Tapi benarkah Azad? Mamat geek yang cuba dijodohkan dengan El? Bagi Elsuraya Dani hanyalah sekadar sebuah fantasi cintanya Siapa sangka fantasi yang dicipta rupanya mampu menjelma menjadi realiti? Tapi sayang realiti yang tercipta pahit belaka Pahit bila akhirnya kebenaran telah terbongkarSiapa Dani Ikram sebenarnya? Siapa pembunuh ibu bapa Elsuraya?Fuh tutup buku It takes me three times to finally understand the content of this book Phew I feel so blessed Bilamana setiap persoalan yang timbul aku berjaya jawab Walaupun sedikit lari dari konteks kisah cinta Dani Elsuraya Bilamana setiap pernyataan yang dibuat berjaya aku hurai I learnt a lot from this book Thank you Kak Rin for this masterpiece May Allah blessLast thought what makes a bimbo a bimbo? Is it really a beauty without brain? Or it is actually someone who has brain but tried so hard to change each flaws on her body to make her a beauty?


  6. says:

    1 Fuh This is the best masterpiece that i've ever read from u sis2 This is not just a love story between a man a womanit is than that3 About BP i really do not know that this kind of thing really existst for introducing it to me4 While reading this book i actually cried at chap 51then happy just for a while sad again 5 BRAVO to u sisreally really really love this story before i forget i love this phrase strong person will not walk away from the people who hurt them They will forgive because forgiving is their way of taking care of themselves


  7. says:

    Bimbo currently the best novel ever bacaSebelum beli bimbo nak beli Brain Beauty and Belief by Dian Pelangi tapi tak jadi sebab review banyak on Beauty than Belief Bimbo not juts a novel to me but than teaching me to realize about myselfTeaching me to become a better person need than a will words from novel that struck me 'nak jadi baik tu senang nak jadi beriman tu payah'Hopefully Rin Ahmad will write stories that can inspire us even just me in future


  8. says:

    I miss SeoulI miss MadinahI miss MakkahWill write a proper review next time 11th feb 2016 it has been a year and i still love Dani Ikram and Elsuraya


  9. says:

    Book #9 2015Well well well The fourth book by this authornot a disappointment either I loved it And i'm glad the author did her homework about my country Brunei Everything she's mentioned is precisely that What I like1 I've been educated with bell's palsy through this book2 The title itself is not just a title asal catchy sajait's truly that bimbo vs deuchbag Titik permulaan elsuraya Dani3 jalan cerita yang sangat sangat menarikyou're curious as to what will happen next4 memang fall in love dengan Dani berkali kaliWhat I don't like1 kadang I was just a bit annoyed that tetiba ada flashback Not too keen on that Maybe perhaps perlu buat flashback at a different bab?


  10. says:

    I have been reading Rin Ahmad's since ARLUNA which fascinating now BIMBO urge by one agent to read it what can i say Rin you have did it againBIMBO start will a tragic teenager Elsuraya who's Vendetta toward Azad for a sins that cannot be forgivenAn unexpected event which lead Dani to Elsuraya loosing his car key calling her BIMBO should really leave him being unforgiven but after few meetings Dani fell for her while she trying her best not to accept Azad her aunt choice of husbandThe story leaves you wondering who is actual by fact Elsuraya is fighting against her own self or still the vendetta which i regard after reading for 5th time she's actually fighting against herself after finding out what really happen during the big A day of both her parentsThe story teach me that being in grudge with others doesn't do you any good i tried to believe that El actually didn't reach the message while on her honeymoon i'm glad that Dani forgave herIt was so heart wrenching reading Dani's dairy when he is actually thinking of El everyday every night even when he down with Bell Palsy friend of mind were down with Bell Palsy i know how difficult it is to be dealt withI really love it when both of them are staying in Jeddah it makes me reminiscing the days i was there how i wish i was back there in Jeddah Mekkah MadinahKUDOS Rin Ahmad on BIMBO keep on writing dearie


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CHARACTERS Ö TOBERMOREDRIVEWAYS.CO.UK ↠ Rin Ahmad

BIMBOHarga RM2300muka surat 584Dalam hidup Elsuraya hanya seorang lelaki yang dinantikannya Bukan bakal kekasih jauh sekali bakal suami Tetapi seorang lelaki yang menyebabkan nyawa keluarganya diragut kejam Dia ralat kerana tidak dapat bersama dengan keluarganya dan memegang status anak yatim piatu kerana lelaki itu Siapakah lelaki itu sebenarnya? Azad? Ya ke?“Astalavista loozzer With double o and double z”Adakah kerana kata kata yang dilontarkan bertahun dulu membuat jiwanya sentiasa parah dan terluka? Ingin sungguh dia bertemu dengan empunya suara jelik itu agar dendamnya terlunasPerkenalan Elsuraya dengan Dani Ikram membuahkan bibit cinta SMS menjadi titik awal hubungan yang indah ituDah gugel douchebag Kejamnya Do I deserve that? – Dani IkramDo I deserve bimbo? ElsurayaTanpa disangka Azad yang dibenci ialah sahabat baik Dani Ikram Dan Azad pula tidak sanggup memberitahu Elsuraya perkara sebenar kerana sayangkan pers 1 What do you think about all day?2 What occupies your mind most of the day?3 What do you think about while praying?4 What is distracting you while praying?5 What is the first thing you think about when you wake up in the morning?6 What is the last thing you think about when you sleep?7 What keeps you awake at night?8 What makes you cry?9 What are you most afraid of losing?10 What makes you most angry?11 What causes you the most pain in your life?Jawapan jujur Dani Ikram dalam buku cacatan dia buat Cik Pah mengalirkan air mata dalam tak sedar Sakit fizikal dan sakit emosi yang dia alami serentak bukan calang2 tanpa iman yang kuat Muka hensem habis herot macam alien penangan Bells Palsy Dia beruntung disaat Allah uji dia dengan sakit itu Dani dikelilingi ahli keluarga yang supportive Namun untuk dipadam api dendam yang membara di hati Elsuraya bukan mudah Hanya masa yang diberi untuk mendewasakan orang yang dicintainya menerima takdir menjadi yatim piatu pada usia remaja Bukan dia lelaki yang tidak bertanggungjawab tapi kisah sebenar disebalik kematian ibu bapa Elsuraya tiada langsung dalam radar pengetahuan Dani Insiden kemalangan ini turut menjadi teka teki sepanjang pembacaan Buat Cik Pah berdebar2 nak tahu kisah disebaliknya Yang tahu Azad adalah lelaki yang Elsuraya cukup benci dan dendamnya bertahun tahun tak padam Namun jika Azad tak bersalah tapi Dani yang patut dipersalahkan adakah dendam akan terlerai dilautan kasih?El Jangan cepat sangatDani Jangan serius sangatEl Jangan yakin sangatDani Jangan jual mahal sangatEl I'm a bimbo Remember?Dani I love bimboIf you dont want to be forgotten as soon as you are dead either write things that are worth reading or do things that are worth writing Benjamin FranklinI don't need a girlfriend That was before I need a girlfriend This is now I found one I drew my heart next to her nameItu sebab lambang love dilukis di pelan Elsuraya buat si gadis hangin satu badan Stage 1 yang berkelajuan 300kmjamYa tayyiba Ya tayyiba terngiang ngiang ditelinga Alhamdulillah Rasa bertuah pernah menjejakkan kaki ke tanah haram dan insya Allah akan mengunjungnya kembali Sebuah kisah penuh falsafah hidup untuk direnung dan diulang baca KL Manjung Teluk Batik Damai Laut Jepun Seoul Brunei Jeddah Mekkah Madinah DubaiIf we are capable to love unconditionally we are able to live happily and with gratefulJJCM RA buat bertambah lah list makanan yang Cik Pah nak cuba punah program diet atkins ku cheat day tak habis habis Kata Mai Cik Pah boleh pusing keliling apartment 8 kali Kata Cik Pah kipas angin saja yang berpusing okey ;PTamat pada jam 1159 pm The 6 Stages of Sissyhood hidup Elsuraya Concubine hanya seorang lelaki yang dinantikannya Bukan bakal kekasih jauh sekali bakal suami Tetapi seorang lelaki yang menyebabkan nyawa keluarganya diragut kejam Dia ralat kerana tidak dapat bersama dengan keluarganya dan memegang status anak yatim piatu kerana lelaki itu Siapakah lelaki itu sebenarnya? Azad? Ya ke?“Astalavista loozzer With double o and double z”Adakah kerana kata kata yang dilontarkan bertahun dulu membuat jiwanya sentiasa parah dan terluka? Ingin sungguh dia bertemu dengan empunya suara jelik itu agar dendamnya terlunasPerkenalan Elsuraya dengan Dani Ikram membuahkan bibit cinta SMS menjadi titik awal Flower and The Beast 2 hubungan yang indah ituDah gugel douchebag Kejamnya Do I deserve that? – Dani IkramDo I deserve bimbo? ElsurayaTanpa disangka Azad yang dibenci ialah sahabat baik Dani Ikram Dan Azad pula tidak sanggup memberitahu Elsuraya perkara sebenar kerana sayangkan pers 1 What do you think about all day?2 What occupies your mind most of the day?3 What do you think about while praying?4 What is distracting you while praying?5 What is the first thing you think about when you wake up in the morning?6 What is the last thing you think about when you sleep?7 What keeps you awake at night?8 What makes you cry?9 What are you most afraid of losing?10 What makes you most angry?11 What causes you the most pain in your life?Jawapan jujur Dani Ikram dalam buku cacatan dia buat Cik Pah mengalirkan air mata dalam tak sedar Sakit fizikal dan sakit emosi yang dia alami serentak bukan calang2 tanpa iman yang kuat Muka I Do, Two hensem Lasers habis She Weeps Each Time Youre Born herot macam alien penangan Bells Palsy Dia beruntung disaat Allah uji dia dengan sakit itu Dani dikelilingi ahli keluarga yang supportive Namun untuk dipadam api dendam yang membara di Tethered to the World (A Phantom Touched hati Elsuraya bukan mudah Hanya masa yang diberi untuk mendewasakan orang yang dicintainya menerima takdir menjadi yatim piatu pada usia remaja Bukan dia lelaki yang tidak bertanggungjawab tapi kisah sebenar disebalik kematian ibu bapa Elsuraya tiada langsung dalam radar pengetahuan Dani Insiden kemalangan ini turut menjadi teka teki sepanjang pembacaan Buat Cik Pah berdebar2 nak tahu kisah disebaliknya Yang tahu Azad adalah lelaki yang Elsuraya cukup benci dan dendamnya bertahun tahun tak padam Namun jika Azad tak bersalah tapi Dani yang patut dipersalahkan adakah dendam akan terlerai dilautan kasih?El Jangan cepat sangatDani Jangan serius sangatEl Jangan yakin sangatDani Jangan jual mahal sangatEl I'm a bimbo Remember?Dani I love bimboIf you dont want to be forgotten as soon as you are dead either write things that are worth reading or do things that are worth writing Benjamin FranklinI don't need a girlfriend That was before I need a girlfriend This is now I found one I drew my Warheart (Sword of Truth, heart next to Bad Luck, Trouble, Death, and Vampire Sex her nameItu sebab lambang love dilukis di pelan Elsuraya buat si gadis the gibson hangin satu badan Stage 1 yang berkelajuan 300kmjamYa tayyiba Ya tayyiba terngiang ngiang ditelinga Alhamdulillah Rasa bertuah pernah menjejakkan kaki ke tanah The Forked Tongue Revisited haram dan insya Allah akan mengunjungnya kembali Sebuah kisah penuh falsafah Bad Things in the Night hidup untuk direnung dan diulang baca KL Manjung Teluk Batik Damai Laut Jepun Seoul Brunei Jeddah Mekkah Madinah DubaiIf we are capable to love unconditionally we are able to live Mountain Man (Men of Lake Tahoe Series, happily and with gratefulJJCM RA buat bertambah lah list makanan yang Cik Pah nak cuba punah program diet atkins ku cheat day tak Diana (Sunfire, habis Blue Crush (Blue, habis Kata Mai Cik Pah boleh pusing keliling apartment 8 kali Kata Cik Pah kipas angin saja yang berpusing okey ;PTamat pada jam 1159 pm

REVIEW Bimbo By Rin Ahmad

Bimbo By Rin Ahmad

Ahabatannya dengan Dani Ikram Dia rela dituduh ‘pembunuh’ walaupun hakikatnya insan lain yang menyebabkan tragedi hitam itu berlaku Sementelah hatinya sudah jatuh sayang pada Elsuraya Dia tidak sanggup melihat sahabat baiknya dan wanita yang mula mengetuk pintu hatinya menderitaKeadaan semakin rumit bila keluarga cuba menjodohkan Elsuraya dengan Azad Apatah lagi mereka sangat rapat dengan arwah ibu dan bapa Elsuraya Serasa mereka bertanggungjawab untuk menjaga dan melindungi Elsuraya“Su tak nak Su benci Azad Apa auntie merepek ni? Su takkan bertunang dengan dia” – Elsuraya“Su cuba tengok lagi jauh Umur Su makin meningkat Su perlukan orang untuk jaga Su Keluarga Azad cukup baik dan mampu jaga Su macam anak sendiri dan Azad sendiri tak kurang apa pun Lainlah kalau Su ada calon lain Auntie tak akan paksa” Puan RosannaNamun Dani Ikram lebih pantas mendahului Elsuraya cepat cepat diikat agar tidak terlepas ke tangan #14 2019One thing that I realised after rereading this for the nth time Dani Ikram never apologize for the cold bad treatments he give to Elsuraya after his dad Dr Ishak died What did he said? Oh just bukankah darjat suami lagi tinggi dari ibu bapa lepas mereka sudah berkahwin? I like Dani I consider him as my fave male character from Rin Ahmad However Dani Ikram and his ego? Uhm I don't think I like this side of himReview on April 17 2015Dah 5 bulan publish dah 3 kali khatam barulah dapat hidayah nak tulis review Nampak tak betapa susahnya nak hadam isi Bimbo ni? Heh Pada aku keseluruhan kisah Bimbo ni boleh diringkaskan dalam satu ayat uranBoleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui Al Baarah 216Kisah Elsuraya Dani dimulakan dengan scene Dani mem'bimbo'kan El dan El men'douchebag'kan Dani Siapa sangka Dani si douchebag tu rupanya klien bagi projek yang diuruskan Elsuraya? Dan siapa sangka Dani nak jatuh cinta dengan seorang bimbo?Tragedi hitam dalam hidup El menyebabkan dia berdendam Berdendam dengan pembunuh mama dan papanya Azad Dendam punya pasal El dengan selambanya mencalarkan kereta Azad Tapi benarkah Azad? Mamat geek yang cuba dijodohkan dengan El? Bagi Elsuraya Dani hanyalah sekadar sebuah fantasi cintanya Siapa sangka fantasi yang dicipta rupanya mampu menjelma menjadi realiti? Tapi sayang realiti yang tercipta pahit belaka Pahit bila akhirnya kebenaran telah terbongkarSiapa Dani Ikram sebenarnya? Siapa pembunuh ibu bapa Elsuraya?Fuh tutup buku It takes me three times to finally understand the content of this book Phew I feel so blessed Bilamana setiap persoalan yang timbul aku berjaya jawab Walaupun sedikit lari dari konteks kisah cinta Dani Elsuraya Bilamana setiap pernyataan yang dibuat berjaya aku hurai I learnt a lot from this book Thank you Kak Rin for this masterpiece May Allah blessLast thought what makes a bimbo a bimbo? Is it really a beauty without brain? Or it is actually someone who has brain but tried so hard to change each flaws on her body to make her a beauty? Blue Crush (Blue, hakikatnya insan lain yang menyebabkan tragedi At Home in India hitam itu berlaku Sementelah The Woman in the Wall hatinya sudah jatuh sayang pada Elsuraya Dia tidak sanggup melihat sahabat baiknya dan wanita yang mula mengetuk pintu War (The Four Horsemen, hatinya menderitaKeadaan semakin rumit bila keluarga cuba menjodohkan Elsuraya dengan Azad Apatah lagi mereka sangat rapat dengan arwah ibu dan bapa Elsuraya Serasa mereka bertanggungjawab untuk menjaga dan melindungi Elsuraya“Su tak nak Su benci Azad Apa auntie merepek ni? Su takkan bertunang dengan dia” – Elsuraya“Su cuba tengok lagi jauh Umur Su makin meningkat Su perlukan orang untuk jaga Su Keluarga Azad cukup baik dan mampu jaga Su macam anak sendiri dan Azad sendiri tak kurang apa pun Lainlah kalau Su ada calon lain Auntie tak akan paksa” Puan RosannaNamun Dani Ikram lebih pantas mendahului Elsuraya cepat cepat diikat agar tidak terlepas ke tangan #14 2019One thing that I realised after rereading this for the nth time Dani Ikram never apologize for the cold bad treatments Flight of the Piasa he give to Elsuraya after The Golden Vortex his dad Dr Ishak died What did El Jarron Azul he said? Oh just bukankah darjat suami lagi tinggi dari ibu bapa lepas mereka sudah berkahwin? I like Dani I consider Sovereign of Stars (The She-King, him as my fave male character from Rin Ahmad However Dani Ikram and Fall of Paris his ego? Uhm I don't think I like this side of Mastering Search Analytics himReview on April 17 2015Dah 5 bulan publish dah 3 kali khatam barulah dapat Loaned hidayah nak tulis review Nampak tak betapa susahnya nak Gertrude McFuzz and The Big Brag hadam isi Bimbo ni? Heh Pada aku keseluruhan kisah Bimbo ni boleh diringkaskan dalam satu ayat uranBoleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui Al Baarah 216Kisah Elsuraya Dani dimulakan dengan scene Dani mem'bimbo'kan El dan El men'douchebag'kan Dani Siapa sangka Dani si douchebag tu rupanya klien bagi projek yang diuruskan Elsuraya? Dan siapa sangka Dani nak jatuh cinta dengan seorang bimbo?Tragedi Heal Your Life Now hitam dalam Bondage For Sex hidup El menyebabkan dia berdendam Berdendam dengan pembunuh mama dan papanya Azad Dendam punya pasal El dengan selambanya mencalarkan kereta Azad Tapi benarkah Azad? Mamat geek yang cuba dijodohkan dengan El? Bagi Elsuraya Dani The Monster in the Backpack hanyalah sekadar sebuah fantasi cintanya Siapa sangka fantasi yang dicipta rupanya mampu menjelma menjadi realiti? Tapi sayang realiti yang tercipta pahit belaka Pahit bila akhirnya kebenaran telah terbongkarSiapa Dani Ikram sebenarnya? Siapa pembunuh ibu bapa Elsuraya?Fuh tutup buku It takes me three times to finally understand the content of this book Phew I feel so blessed Bilamana setiap persoalan yang timbul aku berjaya jawab Walaupun sedikit lari dari konteks kisah cinta Dani Elsuraya Bilamana setiap pernyataan yang dibuat berjaya aku The Cruisers (Book hurai I learnt a lot from this book Thank you Kak Rin for this masterpiece May Allah blessLast thought what makes a bimbo a bimbo? Is it really a beauty without brain? Or it is actually someone who You Owe Me a Murder has brain but tried so Visible Panty Line hard to change each flaws on Beyond Belief her body to make Frenzy her a beauty?

CHARACTERS Ö TOBERMOREDRIVEWAYS.CO.UK ↠ Rin Ahmad

Azad Azad pula tarik diri demi kebahagiaan Dani Ikram dan ElsurayaSaat hubungan sedang memekar sebuah kebenaran terbongkar Ayat ‘astalavista loozzerwith double o and double z’ yang diungkapkan oleh Dani Ikram ketika mereka outstation di Seoul Korea membuka mata hati Elsuraya Ayat itu Ayat yang membuatkan kedua dua orang tuanya maut dalam kemalangan jalan raya“All along It is you All along It is a lie” – Elsuraya“Listen” – Dani Ikram“Truth that night it was you You were the one” – ElsurayaHati Elsuraya mula berbelah bahagi Cintanya pada Dani Ikram dan dendamnya pada Dani Ikram Dapatkah dia memaafkan lelaki itu sedangkan dendamnya masih membara? Dapatkah dia reda dengan ketentuan Ilahi sekiranya lelaki itulah jodoh untuknya yang telah tertulis di lohmahfuz? Kuatkah dia berperang dengan perasaannya sendiri? Semuanya bakal terjawab dalam BIMBO“Miss Bimbo versus Mister Douchebag”“Fantasi versus Realiti? Book #9 2015Well well well The fourth book by this authornot a disappointment either I loved it And i'm glad the author did her homework about my country Brunei Everything she's mentioned is precisely that What I like1 I've been educated with bell's palsy through this book2 The title itself is not just a title asal catchy sajait's truly that bimbo vs deuchbag Titik permulaan elsuraya Dani3 jalan cerita yang sangat sangat menarikyou're curious as to what will happen next4 memang fall in love dengan Dani berkali kaliWhat I don't like1 kadang I was just a bit annoyed that tetiba ada flashback Not too keen on that Maybe perhaps perlu buat flashback at a different bab?